петък, 29 октомври 2010 г.

История на сутиена


Сутиенът е необходима за всяка жена част от облеклото. Днес той се предлага с различна форма, цвят и материя, за да отговори на потребностите на всяка жена. Сутиенът служи за поддържане, оформяне или повдигане на бюста.


За начална година на създаване на сутиена се смята 1907г, когато се появяване на корицата на Американското издание на Vogue. Неговото първоначално предназначение е било да замести неудобния корсет. За официален изобретател на сутиена се смята френският стилист Пол Поаре, който успява да го наложи пред модната индустрия. Много скоро новият аксесоар е признат и намира своето място в колекциите с бельо на дизайнерите и в гардеробите на дамите.

Мери Фелпс Джейкъб получава първия американски патент производство на сутиени. Историята разказва как дамата не искала да носи корсет под прозрачната си вечерна рокля и изработила сутиен от две копринени кърпички, прихванати с няколко еластични ленти.

С течение на времето чашките на сутиените започват да се правят с различна дебелина, форма и размер. Създава се и закопчалката на сутиена. Започват да се създават нови технологии при направата на сутиена. Навлизат нови еластични и гладки материи. Създава се и спортния тип сутиен, който помага на жените при силка физическа активност.

Днес сутиенът не е просто необходимост, а начин да подобрим визията си.

Създават се най-различни интересни сутиени:

зелени - изработени от екологично-чисти материи, съдържащи бамбукови влакна

златен - с нишка от 14 карата злато и носи името Middas

сутиен, който служи като бронирана жилетка за жени полицаи

диамантен сутиен - изработен от 3575 черни диаманта, 117 едно каратови кръгли диаманта и 34 рубина

www.suetno.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Фламинго реклама

Flamingo ads

Прочети повече

Related Posts with Thumbnails